Wetenschappelijk bewijs

Spread the love

Naarmate je meer en meer over Vasten leert op deze website, zal het verlangen naar wetenschappelijk bewijs hierin ook stijgen.
Ook al zijn onze ervaringen niet wetenschappelijk bewezen door anderen maar juist eerstehands in de praktijk, begrijpen we dat het fijn is om ook de bevestiging van échte experts en wetenschappers te horen of zien. Hierom hebben we hieronder enkele links naar studies voor je om eens diep in te duiken.

Er zijn inmiddels honderden studies gedaan over Vasten en keer op keer blijkt dat het uitzonderlijk positieve veranderingen teweegbrengt. Houd in gedachten dat Vasten kosteloos is, en dat de medicijnindustrie niet zit te wachten op een medicijn dat gratis zou zijn. Hierom zijn er veel tegenstrijdige berichten over Vasten te vinden. Wij geloven er in, en de bewijzen spreken voor zichzelf!

When Fasting Gets Tough, the Tough Immune Cells Get Going—or Die (nih.gov)
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7474734

Prolonged Fasting Reduces IGF-1/PKA to Promote Hematopoietic-Stem-Cell-Based Regeneration and Reverse Immunosuppression: Cell Stem Cell
https://www.cell.com/cell-stem-cell/fulltext/S1934-5909(14)00151-9

A Diet Mimicking Fasting Promotes Regeneration and Reduces Autoimmunity and Multiple Sclerosis Symptoms – ScienceDirect
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S2211124716305769

Early Time-Restricted Feeding Improves Insulin Sensitivity, Blood Pressure, and Oxidative Stress Even without Weight Loss in Men with Prediabetes – ScienceDirect
https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S1550413118302535

Effects of Intermittent Fasting on Health, Aging, and Disease | NEJM
https://www.nejm.org/doi/full/10.1056/nejmra1905136