Lichaamseigen geneeskracht

Spread the love

Er wordt wel eens gezegd dat ons lichaam tot alles in staat is, dat we met innerlijke kracht alle problemen in het lichaam kunnen genezen. Wij denken dat hier veel van waar is, maar wel alléén als we de nodige energie voor genezing beschikbaar stellen.
Op deze pagina gaan we je zo uitgebreid mogelijk uitleggen wat het idee hierachter is, en vooral ook hoe dat dan in de praktijk werkt.


Ziek zijn
Wanneer een dier of mens ziek is, gaat er vaak geen voedsel in. Van nature uit verdwijnt het hongergevoel wanneer je lichaam aan het herstellen is. De hond of kat eet simpelweg niet. Mensen hebben ook bij ziekte meestal geen honger(of het komt er gelijk weer uit).
Dit zegt al dat er een bepaalde geneeskracht in ons lichaam zit die geen voedsel nodig heeft om te kunnen genezen.

Hongergevoel
Wanneer het hongergevoel weer terugkeert en voedsel er goed in gaat, weten we vaak ook dat we weer beter zijn. Het is dus een goed teken om ”zin” in eten te hebben want dat betekend dat je in ieder geval niet doodziek bent. Helaas werkt het niet zó eenvoudig, we kennen allemaal mensen die eigenlijk hartstikke ziek zijn en toch eten. Dit heeft te maken met de verslavende hormonen die vrijkomen als we iets eten wat we óh zo lekker vinden.

Energie
Zoals je weet hebben we energie nodig om te kunnen leven, maar heb je jezelf ooit afgevraagd hoe het komt dat we niet alleen energie krijgen van eten? Soms is het dat we van bepaalde omgevingen of mensen juist energieker worden, zonder dat hier eten bij komt kijken. Als sommige mensen ons energie kunnen geven, dan wil dat zeggen dat wij ook energie geven aan andere mensen.
Wanneer je werkt om bepaalde dingen te kunnen betalen, bied je ook jouw energie aan in ruil voor het ruilmiddel wat je graag wilt.
Wanneer een plant in de zon staat, krijgt hij energie van de zon om te groeien en zelfs vruchten te kunnen maken.

Het besef dat alles eigenlijk uit energie bestaat, is erg belangrijk in de reis naar het begrijpen van onze lichamelijke geneeskracht.

Geneeskracht
Als we het over de lichaamseigen geneeskracht hebben, is het handig om te weten dat er ”energiefabriekjes” in je lijf zitten in de vorm van organen en cellen (ook bacteriën doen veel van het werk). Alle cellen in je lichaam genereren energie.
Toch hebben dieren en mensen bij ziekte geen behoefte aan eten, hieruit blijkt dat genezing vanuit de natuur dus samengaat met Vasten (niet eten). Die geneeskracht werkt blijkbaar het beste zonder voedsel in het systeem, dit heeft alles te maken met het beschikbaar stellen van de totale som aan (gegenereerde) energie.

Beschikbaar
Beeld jezelf eens in:
100% van jouw energie stop je in je werk. Tegelijk heb je een pistolet met wat lekkers in je maag om te verteren voor je energie. Het verteren hiervan kost ook energie, welke onderaan de streep van de 100% die je in je werk probeert te steken afgaat. Het gevolg hiervan is dat je eigenlijk minder energie kunt steken in je werk. Met veel eten in je buik gaat sporten niet lekker, en met veel eten in je buik belanden we over het algemeen vaak op de bank. Alles wat we willen doen kost ons energie en we maken zelf de keuze waar we het voor willen gebruiken.

Vasten
Om 100% van je energie aan het genezen van klachten te kunnen geven, is het erg van belang dat we er hier bewust ruimte voor vrijmaken. Lees de pagina Ervaringsverhalen om te lezen hoe Vasten de geneeskracht activeerde bij andere mensen. Door ons lichaam vrij korte periodes geen eten te geven (en wanneer je wel eet, gezond eten), kan genezing vanzelf voor je gaan werken. Het is maar net waar we onze energie aan willen geven.

Voeding
Om Vasten goed voor je te laten werken en hiermee je eigen geneeskracht beschikbaar te stellen, wil je natuurlijk tijdens de eetperiodes gezonde dingen eten die helpen en niet juist tegenwerken. Dit is een moeilijk onderwerp aangezien sommige lichaamsklachten juist door bepaalde voeding ontstaan. Door te Vasten pak je sowieso een korte periode géén eten, dus zullen klachten hiervan altijd genezen.
Een ander soort voeding is de energie die we krijgen van bepaalde mensen of omgevingen, Het is verstandig om die dan ook op te zoeken om zonder voeding toch energie te kunnen hebben.

Bewust sturen
Als je niet heel hard aan het denken bent voor een ingewikkelde taak op je werk of voor je studie bijvoorbeeld, dan komt die energie beschikbaar voor andere dingen.
Als je niet heel hard aan het sporten bent met je lichaam dan komt die energie beschikbaar voor andere dingen.
Ook als je niet heel hard eten aan het verteren bent, komt die energie beschikbaar voor andere dingen. Dit wil zeggen dat wanneer je rustig in het bos wandelt of iets op je gemak aan het knutselen bent zonder eten in je lichaam, de energie beschikbaar kan zijn voor genezing. Ons lichaam weet wanneer er iets niet klopt in het lichaam, dus door simpelweg de energie beschikbaar te stellen zal het zelf de goede bestemming ervoor vinden.

Medicijnen en Vasten
Wanneer een erkend arts heeft vastgesteld dat je bepaalde medicijnen op bepaalde tijden moet nemen, kan het zijn dat Vasten niet geschikt is voor je. Het is dan van belang dat je met behulp van dat recept eerst geneest van het medicijn zelf, zodat je niet afhankelijk bent van vaste eetmomenten.

Hoe werkt genezing met Vasten?
Op deze website vind je verschillende artikelen die hier uitgebreid op in gaan. Lees vooral lekker verder voor meer kennis! Op de pagina Wat is Vasten staat de algemene kennis die het meest van belang is.