Ervaringsverhalen

Spread the love

Op deze pagina vindt je alle ervaringsverhalen van mensen die aan de slag gegaan met Vasten en verbluffende resultaten hebben bereikt. Of je nu zelf hebt leren Vasten of via onze website, wij horen enorm graag jouw verhaal en ervaring!
Door het delen van deze verhalen, kunnen andere mensen hun eigen situatie herkennen en/of meer vertrouwen krijgen in hun individuele proces. Hierdoor werken we samen aan een gezondere samenleving.

Heb jij een ervaringsverhaal over Vasten waarmee je anderen zou willen inspireren? Deel hem dan gerust met ons en draag bij!

Verhaal van Tommy 29 jaar, oprichter Fastingpoint:

Het idee over Vasten begon voor mij eind 2016, Via verschillende video’s op internet vond ik dat het ontbijt in de ochtend eigenlijk de Vast breekt die je gisteren bent begonnen. Het zou beter voor me zijn om wat langer te wachten met mijn eerste maaltijd, en ik voelde me na een paar weken inderdaad beter zonder ontbijt dan met.
Na enkele maanden zonder ontbijt leerde ik de geneeskracht van Vasten, hoe het ontstekingen verhelpt en hoe het de organen de rust geeft die ze soms nodig hebben. Als Bodyweight atleet deed ik regelmatig wedstrijden, en er stond me enorme uitdaging te wachten op de FIBO in 2017. één week voor het weekend waarop ik mijn wedstrijd zou hebben, ontwikkelde er een serieuze ontsteking onder mijn afgebroken kies. het gevolg was dat ik een enorm gezwollen kaak kreeg en waarbij lopen en voorover buigen al extreme pijn opwekte. Sporten zou er al helemaal niet inzitten op deze manier. Na een bezoek aan de tandarts voor een foto was antibiotica het belangrijkste wat ik moest doen volgens de tandarts. Langer wachten zou gevaar voor mijn luchtkanaal kunnen betekenen en ik moest dan ook direct beginnen. Nadat ik van de apotheker hoorde dat dit een zware antibiotica was, wilde ik er eigenlijk niet aan beginnen. Zeker met het besef dat mijn lichaam enkele maanden zou moeten herstellen na deze kuur, en Vasten deze ontsteking juist zo goed zou kunnen verhelpen.
Ik heb de antibiotica opgehaald mocht ik in de problemen komen, maar ik was toch van plan om éérst even goed te Vasten. Mijn gedachten was: ”Ik eet net zolang niets, tot de ontsteking weg is. Mijn lichaam kan dit zelf oplossen”.
Iedere dag maakte ik een aantal foto’s van hoe dik mijn kaak wel niet was, en tot mijn grote verbazing werd de zwelling na 48 uur al wat minder. Dit was toen de langste Vast die ik ooit had gedaan, en ik had dus het vertrouwen dat ik met nog één dag langer wel kon weten of dat het werkte of niet. Ik kwam moeilijk in slaap vanwege de enorme focus die ik ervaarde, ook was ik weer erg vroeg wakker in de ochtend. Met verschillende kruiden theeën en wat dipjes Himalayazout ben ik ook de derde dag doorgekomen. na 72 uur was de zwelling in mijn kaak zodanig verminderd, dat ik alweer kon bukken en lopen zonder pijn! Ik wilde volhouden, over 2 dagen had ik de wedstrijd en hoe tof zou het zijn als ik na deze week toch mee zou kunnen doen.
Die nacht kon ik weer moeilijk in slaap komen door de enorme hoeveelheid energie in mijn hoofd, het is erg moeilijk te beschrijven. Toen ik wakker werd (om 5 uur), was dus de zwelling vrijwel verdwenen. Ik pakte een theetje, en besloot dat het tijd was voor een break-fast. één gekookt ei met een beetje zout. Ik zat er eigenlijk al vol van en ben een paar uur later naar de supermarkt gegaan voor een pak kokoswater. Uiteindelijk heeft de Vast 82 uur geduurd. Die dag was mijn ontsteking voor 95% verminderd, ik was 3 kilo afgevallen en heb die dag overheerlijk gegeten, veel fruit, salade en zelfs nog pasta (over de hele dag verspreid). De dag erop reed ik naar Duitsland en heb ik zeer goed kunnen presteren op de wedstrijd.
Terugdenkend aan deze ervaring heeft het me de absolute geneeskracht van ons eigen lichaam en geest laten zien. Ik vast nu voor 5 jaren bijna iedere dag, met om de week een vast van 24 uur of langer. Ik ben in 5 jaar nooit meer ziek geweest en heb inmiddels meer dan 100 mensen geholpen met het implementeren van Vasten in hun dagelijkse leven. Dit heeft me gebracht tot het maken van deze website. Dank voor het lezen!

Verhaal van Paul, 58 jaar

Ik sport mijn hele leven al , maar nog nooit echt met voeding bezig geweest. Nu sport sinds 4 jaar bij Bodyweight in Heesch , en ben ik er bewuster van gemaakt dat voeding heel veel bij draagt bij het sporten. Zo kwam ik ook in aanraking met vasten , ik was daar zeer sceptisch over en dacht dat kan nooit goed zijn , want niet eten dat kan nooit goed zijn voor mij. Omdat ik het toch wel interessant vond en erg benieuwd was wat het met mijn lichaam en geest zou doen, ben ik het toch gaan proberen.

Ik had mij eigen voor genomen om 3 dagen te gaan vasten.

Dag 1 : Eerste dag zonder eten ging eigenlijk best gemakkelijk , na een dag werken ben ik in de avond gaan sporten , en ik was verbaasd hoeveel energie ik had en het me geen enige moeite koste om een uur voluit te sporten.
Dag 2 : Overdag geen last van echt honger gevoel alleen met het avond eten waar mijn gezin zat te eten koste mij het iets meer moeite maar daar niet aan toegegeven.
Dag 3: Weer een dagje gewerkt en in de avond weer naar de sportschool.

Ik had gevraagd aan mijn sportinstructeur of het wel verantwoord was om vol te sporten , maar dat kon totaal geen kwaad werd er gezegd , dus ik weer vol aan de gang , en tot mijn grote verbazing niet te geloven hoeveel energie ik had , dat was een heerlijk gevoel.

Uiteindelijk had ik 84 uur niet gegeten en alleen op water geleefd .
De kleine pijntjes die ik had waren allemaal weg , dat vond ik echt een hele vreemde ervaring.
Ik voelde mijn eigen gewoon super fit en energiek. Met deze ervaring ben ik dit ook vaker gaan doen , het vergt wel een stukje discipline , maar het is zeer de moeite waard.

Ervaringsverhalen Vasten

Vul hieronder jouw ervaringsverhaal in en help ook andere mensen!

Hoe heeft Vasten jouw leven verbeterd?


Op Fastingpoint hopen we je volledig zelf te laten starten met Vasten. Ontdek pagina’s als Wat is Vasten? en Wat gebeurt er tijdens Vasten? om alles over deze fantastische levensstijl te ontdekken!