Afvallen met Vasten

Spread the love

Veel mensen komen na verschillende mislukte pogingen om af te vallen bij Vasten uit. Het maakt niet uit of je nu 50 kilo of 10 kilo wilt afvallen, Vasten kan je (en zal je) helpen om dit te bereiken. Omdat Vasten feitelijk ”niets eten” is, lijkt het enorm veel op een crashdieet. Toch zit er veel verschil in en staan de resultaten haaks op elkaar. Voordat je gewicht wilt gaan verliezen met Vasten is het belangrijk dat je het verschil goed weet tussen Diëten VS Vasten.

Vasten is de meest natuurlijke en gezondste manier om je ideale gewicht te bereiken. Dit komt vanwege het feit dat vet eigenlijk opgeslagen energie is. Door het simpelweg aanspreken van deze energie zal je gewicht verliezen.

Hieronder vind je de belangrijkste factoren waardoor het jou deze keer wel lukt om jouw ideale gewicht te bereiken.

Structuur
Het eerste en belangrijkste aspect, door structuur in je eettijden ga je slagen.
Wanneer jij eenmaal gewent bent om in de ochtend niet meer te eten, kost het je ook geen moeite meer om dit vol te houden.
Dit alléén, zorgt er al voor dat je vet gaat verbranden en richting je ideale gewicht gaat.
Structuur opbouwen in Vasten kost even moeite, zoals elke gewoonte duurt het ongeveer 21 dagen voordat je ergens gewent aan bent. Na deze periode zal je moeiteloos 1 tot 2 kilo per week kunnen afvallen.

Kennis
Het is ook erg belangrijk om te weten wat je aan het doen bent, door meer kennis te hebben van de brandstof systemen in je lichaam zal je beter begrijpen hoe en waarom iets gebeurt. Ook wanneer je collega’s of familieleden jou vragen waarom je dit doet, is het essentieel dat je dit wel kunt uitleggen. Wanneer je helemaal geen kennis hebt over hoe Vasten werkt, zal je snel onzeker worden en is de kans van slagen ineens heel klein geworden. Hierom is het handig om deze website goed door te lezen en zelfs begrijpt.

Soorten eten
Een beetje cliché klinkt het wel, maar om lichter te worden helpt het enorm als je ook lichter gaat eten. Zware volkoren granen en pasta’s zullen je reis langzamer laten verlopen, kies hierom vaker voor fruit en vochtige groenten waardoor je stofwisseling een superboost krijgt en jou vetverbranding tijdens het vasten versneld!

Beweging
Bewegen is cruciaal om succesvol af te vallen, door te sporten word je gemotiveerd om weer goed te Vasten en vervolgens weer goed te eten. Door aan het einde van je vast aan beweging te doen zal je sneller vet verbranden. Dit wil niet zeggen dat je gelijk keiharde workouts moet gaan doen, wandelen is voldoende.

Progressie ervaring
Wanneer je eerste kilo eraf is, wordt je waarschijnlijk erg blij en gemotiveerd om door te gaan. hierom is het dan ook belangrijk om deze progressie bij te houden. Ga iedere week 1x op de weegschaal staan (niet vaker), doe dit op hetzelfde tijdstip van de dag en op dezelfde weegschaal. Om blijvend gewicht te verliezen wil je nooit te snel gaan, maar consistent. Dat wil zeggen écht iedere week 1 kilo minder betekend over een aantal maanden wellicht jouw ideale gewicht.

Drink niet te veel
Door veel te drinken (zelfs water) gaat je lichaam al deze vloeistof ook opslaan. Ook zal je na een grote beker water logischerwijs 0.5 kilo zwaarder zijn.
Wanneer je met Vasten begint zal je merken dat je gewoon naar je lichaam kunt luisteren wat betreft drinken. Pin je niet vast aan 2 liter per dag, drink gewoon wanneer je dorst hebt en nooit teveel ineens.

Verminder je stress
Met lichamelijke, mentale of emotionele stress is het erg lastig om af te vallen. Het lichaam wil immers jou beschermen door vet op te slaan in tijden van stress. Het maakt niet uit hoe, maar door jezelf bezig houden met het verminderen van je stress zal je écht veel sneller afvallen. Er zijn vele manieren om dit te doen, en door een rondje te gaan wandelen in het bos heb je de belangrijkste 1e stap al gemaakt.

Vind een buddy
Het werkt erg goed als je er niet alleen voor staat. Door samen met een vriend of vriendin te gaan Vasten, kan je ervaringen delen en elkaar motiveren om door te gaan. Op deze manier is er ook nog meer te vieren wanneer je samen jullie ideale gewicht eenmaal bereikt hebt!

Het komt goed
Heb vertrouwen, door je goed aan ons stappenplan te houden en vooral niet te snel te gaan, is jouw ideale gewicht al in beeld.
Ook jouw lichaam zal vet verbranden wanneer je structureel gaat Vasten en ben niet te streng voor jezelf. 1x ontbijten in de week of 1x wat ongezonds eten in de avond verpest nog niets. We zijn allemaal aan het leren en doen ons best, meer dan je best kan je nooit doen.

Hopelijk heeft deze pagina je overtuigd om aan Vasten te beginnen. Vergeet niet dat een ideaal gewicht bereiken slechts ”het topje van de ijsberg is”, als we het gaan hebben over alle voordelen van Vasten. Lees hierom onze website goed door en besef dat Vasten wellicht ook jouw leven compleet zal veranderen voor het goede.

Wanneer je eenmaal jouw ideale gewicht bereikt hebt
Het is van belang dat je na het bereiken van je perfecte gewicht niet weer terug gaat naar je eetpatroon voordat je begon met afvallen.
Vasten is een levensstijl, en in bijna alle gevallen zorgt het ervoor dat je niet meer zonder wilt. Er komt een moment dat je werkelijk moeiteloos 24 uur niets eet, om vervolgens heerlijk ”Break-Fast” te houden met fruit en salade.
Om niet weer aan te komen met een jojo effect dien je Vasten voor de rest van leven een onderdeel van je eetpatroon te maken.

Vergeet niet om jouw ervaring te delen met anderen! Op onze Ervaringsverhalen pagina vind je de verhalen van andere mensen die succesvol zijn geweest met Vasten. We hopen dat jij jouw ervaring ook met hen wilt delen.