Voor wie is Vasten geschikt?

Spread the love

Veel mensen kampen met de vraag of Vasten wel geschikt is voor hun. Vanuit andere bronnen blijkt vaak dat het niet altijd een verstandige keus is om te gaan vasten vanwege lichamelijke klachten of medicijnen. In sommige gevallen is dit ook zo, maar lang niet altijd. Op deze pagina vind je de belangrijkste factoren waardoor vasten niet geschikt voor je zou kunnen zijn, of waarom juist wel.

Het is belangrijk om eerst te weten wat vasten precies is, en waarvoor je het zou willen doen. Vervolgens is het noodzakelijk om te weten of dat je momenteel in de situatie zit waarin je veilig kunt gaan beginnen met vasten.

Vasten is in principe voor iedereen geschikt, en zelfs belangrijk om regelmatig te doen voor een goede gezondheid. Echter zijn er een aantal factoren waarin het niet zo verantwoord is om te gaan Vasten, mocht je in deze situatie zitten, raadpleeg dan een arts voor verder advies. Ook kun je ons te alle tijden een vraag stellen via het contactformulier.

Wanneer kun je niet direct beginnen met vasten?

1 Wanneer je aan tijdsgebonden medicatie zit
2 Wanneer je diabetes type 1 hebt
3 Wanneer je ondergewicht hebt
4 Wanneer je jonger dan 18 jaar bent

In alle andere situaties kan je altijd veilig een rustige start maken met Vasten. Gebruik hiervoor ons stappenplan op de Start vandaag! pagina. Vasten leert je beter naar je lichaam te luisteren, we raden ook aan om dit altijd te doen. Al volg je al onze tips op, jouw situatie kan nét anders zijn. Ook in situaties waarbij je veel sport kan jou proces anders verlopen.